Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12
Näyttää tulokset 21 - 37 / 37

Aihe: Pysty kavio

 1. #21
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  Penafiel, Portugal
  Viestit
  2.351

  Post

  Mukavaa että olemme saaneet oikein oikean kengittäjän keskuuteemme tänne foorumille [img]smile.gif[/img]

  Bem vindo [img]smile.gif[/img]
  ammika 19-12-2006 19:57:
  "Vuoden negatiivisin kommentoija"

  "Ja kahta en vaihda: oikean puolimmainen ja vasemman puolimmainen" - Aleksi, 13pv.

  My eBay <- Mukavia tallitakkeja postimaksun hinnalla.

 2. #22
  Liittynyt
  07/2000
  Paikkakunta
  Hyvinkää
  Viestit
  3.491

  Post

  </font><blockquote>lainaus:</font><hr />Alkuperäisen viestin postittaja Minna F:
  on/oli pystykavio, tuli kavioluunmurtuman "sivutuotteena". </font>[/QUOTE]Taisto: Minnahan kirjoitti,että pystykavio tuli seuraksena kavioluun murtumasta eikä pystykavion seurauksena kavioluun murtuma [img]smile.gif[/img] Kyllä mäkin jouduin pariin ketraan tavaamaan , että mitä se Minnaffa tarkoitti

  Kivaa kun on ammattilainen antamassa kommentteja [img]smile.gif[/img] Tervetuloa joukkoon!

 3. #23
  Liittynyt
  04/2003
  Paikkakunta
  Pohjois-Savo
  Viestit
  5.885

  Post

  Meillä kyllä käy aivan ammattikengittäjiä, jotka ihan varmasti asiansa osaavat.

  Mutta siis todellakin meillä kaviot olivat aivan hyvässä kunnossa ennen tuota tapaturmaa. Sitten kavioluun murtuman jälkeen oikean etujalan kannat alkoivat kasvaa enemmän/kuluivat vähemmän kuin vasemman jalan koska se aivan silminnähtävästi oli pystympi kuin ennen.

  Ja onpahan tuota Herra hevosen jalkaa kuvattukin parilla eri klinikalla ja rengaskenkä sivukääntein laitettiin juuri sen murtuman takia, ihan eläinlääkärin ohjeiden mukaan. Kuvattu ilman kenkää, kengän kanssa, eestä ja takaa, sivulta, eestä ylhäältä. Ihan tarpeeksi. Ja viimeisessä kontrollissa jalasta ei löytynyt enää mitään sanottavaa.

  Mutta tää nyt menee jo aivan off topic, koska mullahan ei nyt ole enää ongelmaa kun herra hevosen jalka nyt, ilman kenkää on aivan kunnossa.

  [ 01.02.2006, 21:27: Viestiä muokkasi: Minna F ]

 4. #24
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Kangasala
  Viestit
  43

  Post

  Tancylle
  -Aivan todettakkoon vielä ettei kavioluunmurtuma
  tule "sivutuotteena", vaan potkusta vinoon esteeseen.
  toivottavasti herra hevosella oikeassa etusessa oli ja meni pystykavio ja kavioluunmurtuma

  Pystykaviosta voisi pohtia miten se muodostuu.
  Varsat syödessään laitumelta ruohoa voivat levittää molempia etujalkojaan leveälle,ylttääkseen maahan lyhyellä kaulallaan.
  (ootte varmaan nähneet) Varsan kasvaessa se ei enään onnistu.
  Vaan hevonen joutuu laittamaan toisen etujalan eteen ja toisen taaemmaksi.
  -Kun otetaan lähtökohdaksi se että hepan kaviot kasvavat suhteessa varpaalta yhtäpaljon kuin kannalta, mutta kuluvat painorasituksen vuoksi enemmän kannalta.
  Näin käy myös ruohoa syödessä jos esim vasen etunen on aina edessä(hevonenhan on tapojensa orja)vasemman etusen kannalle tulee enemmän painoa kuin oikealle kaviolle joka on aina taaempana, näin vasemman etusen kavio leviää enemmän painorasituksen alla kuin oikean...
  Jatketaan teoriaa kun saan kommentteja tähän, jos olen edes teoriassa oikeassa?..katotaan sit kenkäys ohjeita.

 5. #25
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Kangasala
  Viestit
  43

  Post

  pystykaviota pohtiessanne katsokaapa tästä os hauskoja eläinvideoita
  On yksi heppavideokin ei tosin lapsille tarkoitettu!
  http://www.afunnysite.com/showphoto....to/2398/si/dog

 6. #26
  Liittynyt
  06/2004
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  79

  Post

  No.. aloitin aiheen huhtikuussa ja aikaa on vierähtänyt Pukinkavioinen heppa sitten oli myyty, kun mietin taas kerran liian pitkään, eli ei ehkä ollut minulle tarkoitettu. Tosin kaupat tehtiin sitten myöhemmin toisesta tammasta elokuussa. Kyseinen heppa on ollut hyvä välinta, vaikka ei tämäkään saanut aivan puhtaita papereita jaloistansa. Tammani on ollut ennen meille tuloa ratsastuskoulussa. Jossain vaiheessa se oli saanut kolhun etuseensa ilmeisesti ollessaan tarhassa. Luuhun oli alkanut kasvaa liikaluuta ja sitä aristellessaan oli toiseen sääreen tullut rasitusmurtuma. Liikaluuasia oli hoidettu jäädyttämällä, eikä ole kasvanut sen jälkeen. Ostohetkellä murtumasta oli kulunut n. 1.5 vuotta myyjän kertoman mukaan, eikä ole meillä oireillut.Eläinlääkäri teki vain taivutuskokeet, mutta jalkoja ei kuvattu. Onko teillä kokemuksia rasitusmurtumista...vai meneekö jo ohi alkuperäisen aiheen?
  Käytä päiväsi hyvin, sillä se ei koskaan tule takaisin

 7. #27
  Liittynyt
  08/2005
  Viestit
  7

  Question

  Mitäs sanotte tästä:
  Status (12/2005):Mej, etenkin vej varvasakseliin nähden reilusti liian loiva kaviokulma ja kengästä tuleva painopiste liian edessä. Juoksutus:Vej rajoittunut eteenvievä liike, vtj lievää jäykkyyttä. Provokaatiot: oej dist 1-2, vej dist 2*. Juoksutus kehällä provokaat jälk: Mej ulkojalkaoire, etenkin vej oikeassa kierroksessa. Vtj jäykkä liike, ei kuitenkaan selvää laahaamista + ponnistaa hyvin. Rtg:llä vahvistettiin status oikeaksi.

  Terapiaksi Mej kavionivelen kortisoni-injektio. Kengityksen korjaus: katkaistut ja/tai suunnatut kärjet sekä kengän siirtäminen taaemmas. Vej pukinkavioisena ja varvasakseliltaan pystympänä vaatii pystymmän kavion kuin oej.

  Hoidosta huolimatta nyt 02/2006 oikeassa kierroksessa ravi ei suju. Onko teidän mielestänne kengityksen korjaus ehkä ollut tähän mennessä liian lievä, vai kuulostaako siltä että tämä on niin paha vika, ettei ikinä korjaannu? Vasempaan kierrokseen ravaa hyvin. Voiko oikean kierroksen oireita liikutuksella (ratsastus, juoksutus tms) jotenkin parantaa tai vastaavasti vahingossa/tietämättä pahentaa?

  Mitä ulkojalkaoire tarkoittaa?

 8. #28
  Liittynyt
  11/1999
  Paikkakunta
  Porvoo
  Viestit
  668

  Post

  Hyvänen aika eihän muutokset tule hetkessä oletko näyttänyt kengitystä klinikalla? Kengittäjä ei voi tehdä kun pieniä muutoksia pitkällä aikavälillä joten jos sinulla on asiansa osaava kengittäjä niin malttia. Jos vasen on pysty niin painon ottaa oikea joka varmaankin myös leveämpi kavio? Oikeassa kaviossa täytyy olla kengittäjän tarkkana ettei vuole kantoja liikaa jolloin akseli taittuu liian taakse, ongelmana voisi hyvinkin olla nyt tuo oikean kavion kulma? Pystykavio kasvaa nopeammin kun muut ja voi myös vaatia eri tahtiin kengityksen.
  Dust in the wind, all we are is dust in the wind

 9. #29
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Kangasala
  Viestit
  43

  Post

  sanotaan tästä että:
  "Status on TILA Mej, etenkin vej varvasakseliin nähden reilusti liian loiva kaviokulma ja kengästä tuleva painopiste liian edessä."
  TARKOITTAA SITÄ ETTÄ KAVIOKULMA ON LIIAN MATALA
  JA KENGÄT LIIAN PIENET.

  "Vej rajoittunut eteenvievä liike,"VEJ EI LIIKU NORMAALISTI vtj lievää jäykkyyttä.VASEN TAKANEN JÄYKKÄ.

  "Terapiaksi Mej kavionivelen kortisoni-injektio"
  MOLEMPIEN ETUJALKOJEN KAVIONIVELET PIIKITETTY KORTISONILLA.
  KENGITYSTÄ ON TARKOITETTU KORJATTAVAKSI SITEN ETTÄ LYHYT VARVASOSA JA SUUREMPI KENKÄ JALKAAN, HUOM:TAAS TULEE KYSYMYKSEEN KENGITYSSEPÄN AMMATTITAITO!
  "Vej pukinkavioisena ja varvasakseliltaan pystympänä vaatii pystymmän kavion kuin oej."
  JOSKUS PYSTYMPI KAVIO SIIS JOSKUS... KIILATAAN VIELÄKIN PYSTYMMÄKSI ETTÄ HEVONEN ALKAISI OTTAA PAINOS SILLE ETTÄ SE TAAS MATALOITUISI.
  KUITENKIN VIEREKKÄISTEN JALKOJEN KAVIOKULMA PITÄISI OLLA SAMA JOTTA HEVONEN VOISI RAVATA TASAPAINOISESTI.
  jOSKUS kengityksen korjaus PITÄISI OLLA RADIKAALI ETTÄ SE MYÖS TOIMISI.

  "Oikeassa kaviossa täytyy olla kengittäjän tarkkana ettei vuole kantoja liikaa"

  AIVAN OIKEA KAVIO VUOLLAAN VARPAALTA MAHDOLLISIMMAN LYHYEKSI JA PYSTYYN KUIN MAHDOLLISTA, JA KAVENNETAAN SITÄ. VAS,ETU KAVIOSTA PUDOTETAAN KANTAA ALAS OIKEAN KAVION KANSSA SAMAAN.(MUISTETAAN TAAS MIKÄ ON PUKINKAVIO,KULMA YLI 70ASTETTA JOS KANTAA VUOLLAAN ALAS KANTA EI OTA MAAHAN KIINNI KOSKA KOUKISTAJAJÄNTEET EIVÄT VENY TARPEEKSI).

  oikean kavion kulma PITÄISI SAADA PYSTYMMÄKSI JA LYHYEMMÄKSI.
  "Pystykavio kasvaa nopeammin kun muut ja voi myös vaatia eri tahtiin kengityksen"

  MUISTETAAN TAAS ETTÄ PYSTYKAVIO EI KASVA NOPEAMMIN.
  VAAN KAVIOT KASVAVAT VARPAALTA JA KANNALTA SUHTEESSA YHTÄPALJON, MUTTA KULUVAT ERILAILLA PAINORASITUKSEN JOHDOSTA, ELI SUOMEKSI HEVOSEN PAINON ALLA MITEN HEVONEN PITÄÄ JALKOJA EM SYÖDESSÄ RUOHOA-HEINÄÄ MAASTA.
  KYSEISELLE HEVOSELLE ONGELMA LIENEE TULLUT SITE ETTÄ SE SYÖ RUOHOA MAASTA OIKEA ETUJALKA EDESSÄ JA VAS,ETUNEN RUNGON ALLA.JOLLOIN OEJ, RASITTUU KANTAOSILTAAN JA VEJ VARVASOSILTAAN JA VTJ KANTAOSILTAAN JA OTJ VARVASOSILTAAN.ILMEISESTI MYÖS VEJ KAVION ETUSEINÄMÄ ON KÄYRÄ.
  TARKKAILEPPA HEPOSTA MITEN SE SYÖDESSÄÄ PITÄÄ JALKOJAAN RUNGON ALLA.
  VIHJEEKSI VOISI LAITTAA HEINÄHÄKKI KARSINAAN NIIN HEVONEN SÖISI HEINÄNSÄ AINAKIN TASAJALOIN JOKA EHKÄ VÄHÄN AUTTAISI.

  Mitä ulkojalkaoire tarkoittaa?
  KAI TARKOITTAA YMPYRÄLLÄ OLEVAN ULKOJALAN EPÄSYMMETRISTÄ LIIKETTÄ. EMPÄ OLE MOISTA ENNEN KUULLUT.

 10. #30
  Liittynyt
  08/2005
  Viestit
  7

  Post

  Satu, tämän tuomion jälkeen ei olla käyty klinikalla näyttämässä. Ehkä kuitenkin olisi tarvetta, koska epäilen ettei kengittäjä ole ymmärtänyt ohjeita oikein tai riittävällä vakavuudella. Silloin joulukuussa klinikalta sanottiin että kahden kengityksen jälkeen voisi mennä jo normaalisti, eli kyllä ell. oli sitä mieltä että aika nopeasti korjaantuisi. Todellisuus on sitten ollut toinen.

  Kiitos taisto. Kyllä itse ymmärsin suurimman osan tekstistä, mutta lähinnä juuri siihen kaipasin kommenttia kuinka oikein kengityksen korjaus menee jos se tehdään tämän tekstin pohjalta. Mutta kiitos kuitenkin suomennoksesta, nyt kaikki ymmärtävät varmasti tekstin.

  Hevonen totta tosiaan syö usein oikea etujalka edessä, katsoin kaikki laidun- ja tarhakuvat ja näin on. Pitäisi varmaan miettiä tarhaankin joku koroke, jolta heinät voisi tarjota, jos siitä oikeasti on jotain apua.

  Miksi vej (vai molemmat?) pitäisi kengittää isompaan kenkään? tarkoittaako tämä sitä että kannat tulevat paljonkin yli? Eli tässä ei auta vain normaalikengän taaemmas laittaminen? Em tyylillä se on kengitetty nyt, joten eipä ole auttanut niin kuin on toivottu. Siis isompi kenkä molempiin etusiin tästä lähtien? Täytyy antaa vinkit kengittäjälle, kun se ei muuten tee mitä halutaan. (liekö sitten ymmärtämättömyyttä vai eikö osaa itse katsoa). Kengittäjää ollaan jouduttu vaihtamaan viime vuonna turhan usein ja nyt on uuden tallin kengittäjä, eikä siitä olla pois vaihtamassa. Joten täytyy itse ottaa asioista selvää. Kurjaahan se on, mutta näin on mentävä. Kohta osaan itse _teoriassa_ kengittää hevoseni paremmin kuin hän.

  Eli ymmärsinkö oikein jos oikean etujalan kantaan ei juurikaan kosketa, sitä vuollaan vain varpaalta? Vasemmasta sitten vuollaan kanta ja varvas?
  </font><blockquote>lainaus:</font><hr />VAS,ETU KAVIOSTA PUDOTETAAN KANTAA ALAS OIKEAN KAVION KANSSA SAMAAN.(MUISTETAAN TAAS MIKÄ ON PUKINKAVIO,KULMA YLI 70ASTETTA JOS KANTAA VUOLLAAN ALAS KANTA EI OTA MAAHAN KIINNI KOSKA KOUKISTAJAJÄNTEET EIVÄT VENY TARPEEKSI).</font>[/QUOTE]Siis vuollaan vasenta etukaviota niin että kanta ei ota maahan? En ymmärtänyt mitä tällä haetaan... Vasemmassahan siis on se pukinkavio. Ja kannan alas vuoleminen tarkoittaa siis kannan madaltamista?

  </font><blockquote>lainaus:</font><hr />MUISTETAAN TAAS ETTÄ PYSTYKAVIO EI KASVA NOPEAMMIN.
  VAAN KAVIOT KASVAVAT VARPAALTA JA KANNALTA SUHTEESSA YHTÄPALJON, MUTTA KULUVAT ERILAILLA PAINORASITUKSEN JOHDOSTA, ELI SUOMEKSI HEVOSEN PAINON ALLA MITEN HEVONEN PITÄÄ JALKOJA EM SYÖDESSÄ RUOHOA-HEINÄÄ MAASTA.</font>[/QUOTE]Eli ymmärsinkö oikein että hevosen kavio kuluu vaikka siinä on kenkä?

  Kiitos vastauksista. [img]smile.gif[/img]

  [ 19.02.2006, 09:54: Viestiä muokkasi: Jassikka ]

 11. #31
  Liittynyt
  11/1999
  Paikkakunta
  Porvoo
  Viestit
  668

  Post

  Vastailen sinulle siltä pohjalta kun on kokemusta eli hevosellani on juuri vej pysty, lieväksi saatu kärsivällisellä ja hyvällä kengityksellä, oej on leveämpi sillä joutuu ottamaan painon vastaan. Käsitin tuosta lääkärin tekstistä sen että kavion kärjen pitää päästä kulumaan ilman kenkää joten sen takia kenkä laitetaan taaksemmaksi eli kärki kuluu omaa tahtia, vej on vuoltu liian pystyyn eli vaatii kannoilta vuolua että akseli taittuu normaaliin kulmaan myös kavio pitäisi kengällä suunnata jalan liikkeen suuntaiseksi(jos hevosen jalanliike on sivulle heittävä pitää se ottaa kengän naulauksessa huomioon). Kannattaa käydä pikimmiten näyttämässä klinikalla ja pyytää tarkat ohjeet kengittäjälle, edelleen epäilen juuri tuota oej kulmaa (käytiin mekin 5v. klinikalla kuvissa ja silloin myös huomautettiin tästä asiasta). Omanikin muuten syö juuri tuolla erikoisella tavalla joskus olen käyttänyt heinähäkkiä ja ihan hyvä systeemi, suosittelen.
  Dust in the wind, all we are is dust in the wind

 12. #32
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Kangasala
  Viestit
  43

  Post

  Vois sanoa että kengittäjä joka em: tekee kengitystyötä päätoimekseen pitäisi ymmärtää klinikan ohjeita oikein ja ymmärtää sitä "kieltä" mitä eläinlääkärit puhuvat ja myös suhtautua siihen riittävällä vakavuudella,tai muuten yleensä hevosen vaivat vaan pahenevat.

  "Silloin joulukuussa klinikalta sanottiin että kahden kengityksen jälkeen voisi mennä jo normaalisti"
  Joskus kyllä luvataan liikojakin, jos ongelma on ollut kauankin, EI SE YHDESSÄ TAI KAHDESSA KENGITYSVÄLISSÄ PARANE.

  "Miksi vej (vai molemmat?) pitäisi kengittää isompaan kenkään? tarkoittaako tämä sitä että kannat tulevat paljonkin yli?"

  KAVIO(T) PITÄISI VUOLLA SITEN ETTÄ KAVION ETUSEINÄMÄ JA VUOHINEN OLISIVAT SAMANSUUNTAISET JOLLOIN PUHUTAAN LUONNOLLISESTA KAVIOKULMASTA.
  ERI HEVOSILLA SE VOI OLLA ERILAINEN. SIVUSTA KATSOEN JA KENGÄN KOKO JA PITUUS OLISI HYVÄ KUN SE TULISI (SIVUSTA KATSOEN)KANNAN JA PÄKIÄISEN PUOLEEN VÄLIIN VÄHINTÄÄN SIIS VÄHINTÄÄN.

  "Eli ymmärsinkö oikein jos oikean etujalan kantaan ei juurikaan kosketa,sitä vuollaan vain varpaalta?"
  YMMÄRSIT OIKEIN OEJ KANTAAN EI KOSKETA! VAAN VARPAALTA OTETAAN KAVIO MAHDOLLISIMMAN LYHYEKSI.
  ja vasemmasta sitten vuollaan kantaa alaspäin että saadaan vierekkäiset jalat samaan kulmaan.

  "Siis vuollaan vasenta etukaviota niin että kanta ei ota maahan?"
  EI VAAN JOS "TODETAAN PUKINKAVIO" NIIN SIINÄ KANTA EI OTA MAAHAN KIINNI VAIKKA KULMAA MADALLETAAN,KOSKA KOUKISTAJAJÄNTEET EIVÄT VENY TARPEEKSI.(SYVÄ JA PINNALLINEN KOUKISTAJAJÄNNE)
  kannan alas vuoleminen tarkoittaa kannan madaltamista.

  "Eli ymmärsinkö oikein että hevosen kavio kuluu vaikka siinä on kenkä?"
  EI KULU VAAN SEN TAKIA KENGITYSTÄ JUURITARVITAAN.
  VAAN KAVIOT KASVAVAT VARPAALTA JA KANNALTA
  "SUHTEESSA" YHTÄPALJON, MUTTA KULUVAT ERILAILLA PAINORASITUKSEN JOHDOSTA!
  SUOSITTELEN ASIANTUNTIJA KENGITYSSEPPÄÄ RATKAISEMAAN HEVOSESI ONGELMAN,EM KENGITYSSEPPIEN SIVULTA
  http://www.suomenkengityssepat.fi/jasenet.html
  KYSEISET SIVUN SEPÄT OVAT SAANEET EM:KOULUTUSTA AMMATTIINSA. AINAKIN LUULISIN.

  TEXTIN SANAKOKO ON HIEMAN ERILAINEN VÄLILLÄ KUN OLEN KOPIOINUT ASIOITA MUTTA VARMAAN SELVÄÄ SIITÄ SAA.

 13. #33
  Liittynyt
  08/2005
  Viestit
  7

  Post

  taisto, lainaan vähän
  </font><blockquote>lainaus:</font><hr />Eli ymmärsinkö oikein että hevosen kavio kuluu vaikka siinä on kenkä?"
  EI KULU VAAN SEN TAKIA KENGITYSTÄ JUURITARVITAAN.
  VAAN KAVIOT KASVAVAT VARPAALTA JA KANNALTA
  "SUHTEESSA" YHTÄPALJON, MUTTA KULUVAT ERILAILLA PAINORASITUKSEN JOHDOSTA!</font>[/QUOTE]Sanot tässä että kavio kuluu, vaikka edellisessä lauseessa sanot ettei kavio kulu. Siis mitä tarkoitat?
  Mikäs olet miehiäsi? Tuli hieman aihetta epäillä sanojasi.

  Ja noita seppälistoja on selattu. En ole saanut muutamasta nimeltä mainitsemattomasta kovin ammattitaitoista kuvaa ja loput on liian kiireisiä tai liian kaukana. Ei seppää voi vaihtaa kuin sukkia.

 14. #34
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Kangasala
  Viestit
  43

  Post

  JASSIKALLE
  JOS KAVIOSSA ON KENKÄ KIINNI NIIN SE SUOJAA JA ESTÄÄ KAVIOTA KULUMASTA.JA SEN TAKIA KENGITYSTÄ TARVITAAN. KAVIOT VUOLLAAN JOTA KUTSUTAAN VUOLEMISEKSI, JA KUN SITTEN LAITETAAN NAULOILLA KENGÄT KIINNI, JOSKUS LIIMALLA NIIN SITÄ KOKONAISUUTTA KUTSUTAAN KENGITTÄMISEKSI
  TULINKO YMMÄRRETYKSI? VAI ONKO SANAMUOTO VAIKEA.

  "Sanot tässä että kavio kuluu, vaikka edellisessä lauseessa sanot ettei kavio kulu. Siis mitä tarkoitat?"

  KAVIOT KASVAVAT VARPAALTA JA KANNALTA
  "SUHTEESSA" YHTÄPALJON, MUTTA KULUVAT ERILAILLA PAINORASITUKSEN JOHDOSTA!TARKOITTAA SITÄ ETTÄ HEVOSELLASI ON SE OIKEA KAVIO LEVEÄMPI JOHON SE OTTAA OMAN RUNGON PAINOA ENEMMÄN.

  "Mikäs olet miehiäsi?"
  VUODESTA -92 TEHNYT KENGITYSSEPÄN TYÖTÄ PÄÄTOIMISESTI RATSUPUOLELLA.

  "Ja noita seppälistoja on selattu. En ole saanut muutamasta nimeltä mainitsemattomasta kovin ammattitaitoista kuvaa ja loput on liian kiireisiä tai liian kaukana. Ei seppää voi vaihtaa kuin sukkia."
  MIKSEI VOI JOS EI SEPPÄ OMAA AMMATTITAITOA.
  LISTA TARKOITTAA SITÄ ETTÄ KYSEISET SEPÄT OVAT EDES JOLLAIN TAVALLA EDES SAANEET KOULUTUSTA AMMATTIINSA. TOIVON AINAKIN NIIN.
  EN KUITENKAAN VOI SITÄ TAATA, KOSKA TYÖ ON SITÄ KÄDEN TAITOA JOKA ITSE KULLAKIN ON HIEMAN ERILAINEN, YMMÄRRYKSEN,TIETÄMYKSEN,JA LOOGISEN AJATTELUKYVYN TAITO.
  NIITÄ VILLEJÄ SEPPIÄ RIITTÄÄ KYLLÄ ON SITÄ TULLUT JOS JONKINLAISTÄ "KENGITYSTYÖTÄ" NÄHTYÄ.
  ON SE VARMAAN VAIKEETA VALITA OIKEA SEPPÄ, MUTTA JOS OSAA PERUSTELLA MINKÄ TAKIA TÄMÄ NYT TEHDÄÄN NÄIN. NIIN LUULISI SEPÄN OLEVAN OIKEASSA.

  MUTTA SEPÄN TÄYTYY PERUSTELLA ASIA MINKÄ TEKEE TAI EI KANNATA TEHDÄ MITÄÄN NIIN EI AINAKAA TEE MITÄÄN VIRHETTÄ, MISTÄ JOSKUS SEPPIÄ TURHAANKIN SYYTETÄÄN.

 15. #35
  Liittynyt
  08/2005
  Viestit
  7

  Post

  Heh, ihan kun en tietäisi mitä kengittäminen tarkoittaa. Enhän minä edes sitä kysynyt.

  Ei millään pahalla, mutta et taida olla kovin hyvä sanaseppä.
  Mutta kiitos vastauksista kumminkin. Ei kyllä ihan vakuttanut kun toistat samoja kopioituja(?) lauseita kerrasta toiseen.

  Jos se kengitetty kavio kasvaa suhteessa yhtä paljon varpaalta ja kannalta, mutta varvas ja kanta kuluvat painorasituksen myötä eri tavalla, niin silloinhan voidaan sanoa että kavio kuluu. Ok? Onko kuluminen sitten sitä leviämistä, kun kavio ei pääse kengän takia kulutuksesta itsestään lyhenemään? Kulumisen mieltää kyllä helpommin kavion lyhenemisenä, mutta kengän kanssa tätä ei pääse oikeasti tapahtumaan. Eli tarkoitatko kulumisella sitten sitä kavion leviämistä, vai eikö kengitetty kavio kulu lainkaan? Tuliko liian monta lausetta ja kysymystä peräkkäin?

  Kuitenkin sanot että kengitetty kavio ei kulu. Mieti vähän niitä lauseitasi ennen kuin kirjoitat, niin ei tarvitse ruveta pilkkua viilaamaan (vai vuolemaan, hahaa).

  Niin siitä listasta vielä, että ei se koulutus ja listassa näkyminen vielä mitään takaa. Kyllä se kokemus on joka kuitenkin yleensä voittaa. Ainakin näissä erikoisemmissa kengityksissä. Kyllä siellä listassa on paljon hyviäkin nimiä, kuten sanoin, mutta he eivät ota uusia kengitettäviä.

 16. #36
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Kangasala
  Viestit
  43

  Post

  Jassikalle
  "Heh, ihan kun en tietäisi mitä kengittäminen tarkoittaa. Enhän minä edes sitä kysynyt."

  Niimpä niin. kuitenkin tarvitsee vastata perusteellisesti kun en tiedä kysyjän ikää.

  "Ei millään pahalla, mutta et taida olla kovin hyvä sanaseppä."
  Sanasepät ovat taas erikseen käytännön asiat ratkaisevat tässä maailmassa, en ota huomautuksestasi itseeni.

  "Niin siitä listasta vielä, että ei se koulutus ja listassa näkyminen vielä mitään takaa."

  Jos ei kengitysseppä koulutus ja listassa näkyminen vielä mitään takaa, niin mikä takaa sen että kengitysseppä on ammattitaitoinen?
  Jassikka nyt perustelee sen tässä palstalla.

  Mistä tulee se kokemus?
  em näissä erikoisemmissa kengityksissä?
  Mistä tulee ne hyvät nimet?
  Nyt sitten vastauksia odotetaan kaikkien luettaviksi jassikalta.

  Itse en ole käymässä tällä palstalla siksi että saisin uusia kengitettäviä, en ota uusia kengitettäviä, kun ei ole tarvetta, vaan vastaamassa ihmisten kysymyksiin kavioongelmien parissa. paitsi jos jassikka tietää jonkun toisen kokeneemman sepän ratkovan ongelmia,
  olisi hyvä tulisi myös muita mielipiteitä.

  Jassikan voisin toivottaa tervetulleeksi suomen kengityssepät ry koulutustilaisuuksiin mutta ovat valitettavasti suljettuja tilaisuuksia ulkopuolisilta.Ehkä kannattajajäsenenä pääsisit mukaan. Lueppa ohjeet seppien sivuilta.

 17. #37
  Liittynyt
  06/2001
  Paikkakunta
  Savitaipale
  Viestit
  13.288

  Post

  Jassikka anteeksi kun sekaannun keksinäiseen vääntöönne, mutta ajattelin kertoa miten mä olen oppinut tuon kavion kulumisen. En siis ole mikään kengittäjä, mutta jonkin verran kengitystä opiskellut kuitenkin.

  Mulle on opetettu niin, että hevosen liikkuessa kavio "elää" kannalta" eli laajenee ja supistuu. Tämän takia kavio hankautuu kantaosaltaan kenkään (sen voi joskus jopa huomata kengässä = siihen on kulunut pieniä poikittaisia uria) ja tämän takia kavio kuluu kantaosaltaan hieman myös silloin, kun se on kengitetty. Kärkiosaltaan kavio ei liiku, joten se ei kulukaan.

  Toivottavasti tämä selvensi asiaa vähän...
  Jokainen auringonnousu on uusi mahdollisuus tavoitella unelmia.
  Ja jokainen auringonlasku on uusi mahdollisuus huomata elävänsä niitä.

  http://annantalli.blogspot.fi

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •