PDA

Näytä tavallinen näkymä : Kesäihottumapaja
13.01.2007, 11.04
Moi kaikki issikkaihmiset!
Etenkin ne joilla on ihottumasta kärsivä heppa. Olen kerännyt tietoja ko. ongelmasta, mm mitkä ovat ruokatottumukset, liikunnan määrä, pihatto/talli yms.
Kertokaa mielipiteitä olemassa olevista hoidoista, joista olette saaneet hyötyä. Jos vaikka saisimme aikaan dokumenttia lisää, olemassa oleville tutkimuksille.
Terveisin Issikkatutkija

Ófeig
13.01.2007, 16.36
Kysynpä saman tien, kun joku ehti perustaa kesäihottuma- keskustelun. smile.gif

Eli onko kenelläkään kokemusta Ruotsin tuontejen kesäihottumariskistä, tai ihan käytännön kokemusta siitä onko Ruotsissa syntynyt- Suomeen tuotu, sairastunut kesäihottumaan?

Tack! smile.gif

Klothildur
14.01.2007, 19.09
Heipä vaan! Omalla issikallani on aika paha kesäihottuma, mutta hyvällä hoidolla ihottuma pysyy hyvin kurissa.
Konstivalikoima on runsas:
- ihottumaloimi huppuineen on paras suoja
- pimeä talli, johon ötökät eivät pääse, illasta aamunkoittoon
- ihohiven kupari - sinkki
- ihoa rauhoittava ja kutinaa hillitsevä voide tms. (PROB auttaa meillä samoin vauvojen aloe veera light oil, johon olen lisännyt teepuuöljyä)
- ötökkämyrkky (RB68 esim. hyvä ja riittoisa)
- pesu kerran viikossa tervashamppoolla
Itse olen syötellyt pollelleni pellavansiemenöljyä (rypsiöljy yhtä hyvä) ja saanut turkin hyvään kuntoon. Ehkä siitä on hyötyä myös iholle. Hyvä yleiskunto auttaa myös.

TP
15.01.2007, 15.36
Moi,

Kertoisitko lisää miksi/mitä tietoa keräät. Onko kyse harrastuksesta vai tieteellisestä tutkimuksesta? Kiinnostaako sinua ihottuman hoito ja siihen liittyvät seikat, vaiko puhkeaminen? Jne..

Ja lukuisien kysymysten jälkeen muutama vastaus smile.gif

Eli ihottumahevonen minullakin. Hoitona loimi ja kesällä yöt sisällä. Näillä ja Petvital suihkeella sekä hyönteismyrkyillä sekä säännöllisellä prob pesulla pysynyt suht' oireettomana. Ennen Petvitalia kokeiltiin tsiljoonaa eri voidetta ja purnukkaa toisia paremmalla ja toisia huonommalla menestyksellä.

Siedätys ei mahdollista, koska perusongelmana mäkäräisallergia. Seerumihoitoa yritetty, mutta en osaa sanoa vaikuttiko.

Peruskunto suht' hyvä.

Ruokana heinä ja kaura ja kivennäiset sekä lisinä ADE ja ajoittain pellava (öljy ja rouhe), biotiini ja B vitamiini. Hestamixiä kokeiltiin joskus, mutta ei mainittavaa vaikutusta.

TP

Satulahuoneen Heidi
24.01.2007, 01.44
Hei!

Vastailin jo tuolla aiemmin, että meillä tehosi puoliveriseen tammaan (Pohjois-Saksassa syntynyt, varsasta asti ihottumainen) Nummelan eläinlääkäriaseman seerumirokote erinomaisesti ja aiemmin harjaton ja hännätön, verelle itsensä hangannut heppa vietti tähän astisen elämänsä helpoimman kesän.

Lisähoitoina ei käytetty muuta kuin Offia ja AVS:ää (loimet, harjan pesu yms. toimenpiteet ovat kyseisellä hevosella mahdottomia, etenkin jos pientäkään kutinaa esiintyy).

Aiemmin on kokeiltu sinkkiä ja hestamixiä. Hestamix tuntui helpottavan oireita, sen syöttäminen tosin pitänee aloittaa jo useita kuukausia ennen kesää jo haluaa tuloksia (näin luki jossain esitteessä joskus).

AVS on aina lievittänyt kutinaa hyvin ja torjunta-aineista meillä toimii parhaiten mäkärä-off (jota ei valitettavasti saa kuin ihmiskokoisissa purkeissa).