PDA

Näytä tavallinen näkymä : Toivotut voileipäkakut by kokkikolmonen



NiinaMK
22.06.2005, 12.03
VOILEIPÄKAKUT 2kpl

Vuokaleipiä 2, tumma ja vaalea
Kostutukseen maitoa/kasvilientä
(suosittelen maitoa, jos on laktoosiongelmaisia niin laktoositonta maitoa)


Kalakakku:

Täyte 1:
Savulohta (lämminsavu-) n.0.5kg, vähän yli aina.
Majoneesia n 0.3l

Täyte 2:
Kylmäsavulohta/graavilohta (ehkä mieluiten graavia) 0.2kg
kanamunia (keitettyjä tietty) semmonen 3-4pl
Kermaviiliä 0.2l

Tai

Kinkkukakku:

Täyte 1:
Kinkkua 0.3g (palvikinkkua tai jos savunmakua on liikaa niin ihan "normi"kinkkua)
(lisäys: Ostin valmiina palana ylikypsääkinkkua ja toimi paremmin kuin hyvin)
kermaviiliä tähän 0.2kg
sinappia 1rkl
(tuo täyte aivan supernamia!)

Täyte 2:
naudan paahtopaistia/suolalihaa 0.3kg
majoneesia 0.1l

Kalakakun koristeeksi tilliä, kanamunaa, graavilohta, sitruunaa.
Kinkkukakkuun kurkkua, tomaattia, persiljaa ja kinkkurullia.
(samasta kinkusta mitä menee täytteeseen)
nämä lisäävät toki jonkin verran ostettavien raaka-aineiden määrää,
mutta loppujen lopuksi niin vähän että en ole sitä laskenut määriin mukaan.

Päällystykseen tuorejuustoa TAI vaihtoehtoisesti ainakin
kinkkukakkuun kokeilin vaalan juustolan savuporolevitettä.
(tämä ei ole maksettu mainos, mutta oli
huomattavasti helpompi levittää kuin tuorejuusto)

Itse kokosin kakut tyyliin vaalealeipä-tummaleipä-vaalealeipä...
Jos tekee pelkästään vaaleasta leivästä kakku on vaikea saada pysymään koossa.
Kannattaa myöskin jo alkuvaiheessa leivän kovia sivuja pois leikatessa tarkastaa,
että kaikki leivät ovat keskenään samankokoisia.

Eikä muutakuin syömään! smile.gif

Galadriel
22.06.2005, 12.22
Kiitos!

Koitinkin eilen vuokaleipiä hakiessani etsiä myös tummaa, mutta ei saanut tilaamatta. Jos siis tämä harjoituskaakku onnistuu edes jotenkuten, täytyy tilata yksi vaalea ja yksi tumma leipä ja tehdä sekä liha- että kalatäytteellä..... meillä on töissä kala-allergikkoja :(

Mutta tuntuu olevan helppo leikellä, kun on vähän jäinen, uunituoreen luulisi murenevan käsiin tongue.gif .

NiinaMK
22.06.2005, 12.27
Aijoo, unohtikin kertoa.
Jos kakut pitää olla valmiita esim lauantaina niin kannattaa hakea leivät jo torstaina, jotta ne kuivuvat vähän ja ovat helpompia käsitellä.

Mä olen muka kouluja käynyt tähän hommaan, mutta ohjeiden antaminen on vaikeaa smile.gif
Oon vähä niinku 2:n makupalakokit, nyrkkivoita ja litra kermaa ja sit lähdetään rakentaa :D

Nippeli
22.06.2005, 13.58
Mulla kun ei ole koulutusta tähän hommaan, niin kysyisin tyhmänä että kai sitä munaa voi laittaa lämminsavulohenkin kanssa? Vai oliko joku syy miksi lämmin oli majoneesin ja kylmä kermaviilin kanssa? redface.gif

tauski
22.06.2005, 14.02
Meikäläinen on tehnyt suosittuja voileipäkakkuja yksinkertaisella reseptillä: vaaleaa ja tumma vuokaleipää vuorotellen, kostutus kasvisliemellä, väliin kermaviilipohjaiset täytteet, esim kinkku-kermaviili, tehosekoittimella mössöksi, mausteeksi vaikka mustapippuria, paprikajauhetta, sinappia ja juustotäyte-kermaviiliin juustoraastetta ja mausteita maun mukaan.

Näillä täytteillä kakusta tulee kevyehkö ja raikas. Ja mukavan mehevä smile.gif

NiinaMK
22.06.2005, 14.33
Munan voi laittaa lämminsavulohenkin kanssa mutta ajatus on se että kun se menee kermaviilin kanssa se sitoo sitä hieman niin, että täyte ei valu kakun välistä pois.

Nämä on ihan maku asioista, täytteitä voi kehitellä omasta päästä ja oman maun mukaan.

Galadriel
13.09.2005, 09.00
Uppista

Lille
13.09.2005, 09.04
vink: jos tilaat vuokaleivät leipomon myymälästä, ne voi tilata valmiiksi siivutettuina pitkittäin. Ei sit tartte yrittää leikkailla tasasisia siivuja.

Reppana
13.09.2005, 09.14
Tässä erittäinkin hyväksi todettu ( ensikertalaiseltakin onnistuu )tapa tehdä voileipäkakku. Tuota tomaattista kannattaa tehdä parikin kappaletta, sillä siihen iskee himo ;)

VOILEIPÄKAKKURULLA
10 – 12 annosta

Tummaa tai vaaleata vuokaleipää. Kannattaa ostaa suoraan leipomosta ja pyytää leikkaamaan valmiiksi pitkittäin.

Kostutus
1 dl kevytmaitoa

Silli-munakakku
2-3 kpl matjessillifileetä hienonnettuna
2 kpl kovaksi keitettyä munaa
2 prk (á 250g) Hovi kevyt ruohosipulituorejuustoa
1/2 tl sitruunapippuria
1 dl tilliä hienonnettuna

Koristeluun
1 kpl matjessillifilee
2 kpl kovaksi keitettyä munaa
tilliä

Tomaatti-Juustokakku

1 prk (180g) Valio fetaa hienonnettuna
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
2 prk (á 150g) Valio crème fraîchea, 28%
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl sitruunamehua
½ tl mustapippuria
½ rkl sokeria
½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Koristeluun
kirsikkatomaatteja
paprikatäytteisiä oliiveja
basilikaa

Valmista haluamasi kakun täyte. Kokoa voileipärulla.

Levitä leipäviipaleet folion päälle tiiviisti ( 4 viipaletta ). Halutessasi poista kuoret ohuelti veitsellä. Kostuta levy maidolla. Leivitä täytettä levylle. Jätä noin ¼ kuorrutukseen. Rullaa folion avulla kuten kääretorttu. Käännä saumapuoli alas. Anna maustua tiukkana rullana foliossa seuraavaan päivään. Kuorruta lopulla täytteellä ja koristele.

Reppana
13.09.2005, 09.27
ps. kylmäkköystäväni ja kokkimiehensä olivat_aivan_myytyjä yllämainituista luomuksista ;) Eli on testattu asiantuntijaraadilla :D

Ak-Bozat
13.09.2005, 09.30
Noita "isompia mönttejä" on vain hankala saada tarpeeksi hienoksi jos ei ole siihen konetta. Itse käytän mieluummin esim. tonnikalaa jonka sekoitan johonkin tuorejuustoon tai craeme bonjouriin tms. Siitä on vain turkasesti aikaa kun viimeiksi voileipäkakkua väsäilin. Valmiiden hinnat lienevät 30 - 50 euron välillä ?

Anselma
13.09.2005, 16.50
Mie tein tässä yks kaunis viikonloppu erään tuttuni tutun häihin lohikakun jota kehuttiin ihan hirveästi.
Laitoin kakkuun katkarapu perunasalaatti mössöä ja suolalohen palasia lohipikkellsissä ite en maistanu, mutta hääpari oli aivan myyty...

Galadriel
13.09.2005, 21.09
Vilkaisin paikallisleipomon hinnastoa, kymmenen hengen voileipäkaakku maksoi 34-38 euroa, täytteestä riippuen. Itse tehtynä tulee ehdottomasti halvemmaksi! Tosin koristelu oli ainakin ensikertalaisena tosi hankalaa :rolleyes: .

Krekos
13.09.2005, 22.01
Itse tein puutarhajuhliin voileipäkakut pelkästään tummasta leivästä. Kostutus punaviinillä; lihansyöjät luulivat sitä lihatäytteeksi :D

Marjukka
13.09.2005, 22.26
Hui kun tuntuvat herkullisilta. Tuli oikein himo tehdä joku noista - tai kaikki.

Hipsu
13.09.2005, 23.08
Onko kukaan tehnyt gluteenitonta voileipäkakkua? :confused:

Meillä on äidin isot pyöreet synttärit tulossa ja iso osa sukulaisista (äiti mukaanlukien) on keliaakikkoja. Ja minä tietty lupasin tehdä ne kaakut :D :rolleyes:

Vinkkejä gluteenittoman leivän suhteen otetaan riemumielin vastaan smile.gif

Ak-Bozat
14.09.2005, 06.27
Galadriel: ei kait niitä ole pakko niin prameasti koristella kuin myytävät tuotteet ? Kalakakkuun kananmunaa, katkiksia ja tilliä, kinkkukakkuun kirsikkatomaattia/kurkkua ja kinkkua.

[ 14.09.2005, 06:59: Viestiä muokkasi: Ak-Bozat ]

Ak-Bozat
01.06.2006, 06.57
Kaivellaanpa tarjottavaa kevätjuhliin. Kaupassa oli uutta valko- ja sinihometuorejuustoa. Saiskohan niistä apua voileipäkakkuihin ? Ainakin Hovin kylmäsavulohituorejuusto vaikutti oivalta täytteeltä.

Tancy
01.06.2006, 10.46
Koristelu on helppoa silputtua ruohosipulia ja kevätsipulin varsia,kinkkusiivuja rullalle ja sit kalaversiossa oli katkarapuja ja noita em.silppuja sekä pikkasen pursotettu mätitahnaa.

Ohjeita mun on aika vaikee antaa , sillä mä kehittelen ne päässäni sitä mukaa kun teen.Aineksii vaan pitää olla runsaasti mistä kehitellä.

No kalaveriosn täytteet kyllä taidan muistaa, mutta määrät täytyy vaan kokeilla maistelemalla.Mulla tuli näistä aineksistä 3 isoa vuokaleipäkakkua.

tonnikalaa (jättipurkki = käytetään esim.kotipizzassa) sen sekään purkki mikrossa pehmennettyä 9% olympia sulatejuustoa maidolla vielä notkistettuna + 2 punaista ja 2 keltaista paprikaa koneella hienoksi silputtuna

Sit se toinen välikerros oli
10 keitettyä kanamunaa hienoksi koneella silputtuna
Felix sinappista kurkkuasalaattia (isosta purkista puolet)
Rasvatonta majoneesia 2 purkkia á 470gr

(hmmmm...olikohan siinä muuta....)

leipäkerrokset kostutin vahvalla kalaliemellä

Oheisia täytteitä joka toiseen kerrokseen

Päällystykseen käytin suloista sekoitusta: rasvatonta majoneesia , olympia sulatejuustoa,rahkaa,valkosipuli sulatejuustoa
(suhteista voinen sanoa,että 6:n kakun koristeluun meni majoneesia 2,olympiaa 2, valkosip.sul juustoa 1 ja rahkaa 2 purkkia)Oma maku kuitenkin aina ratkaisee.

Kinkkuversio ei just nyt tuu mieleen,mutta jos sen muistan laitan tänne smile.gif ei kun rohkeesti kokeileen ja muistakaa, että kuiva voilepäkakku on kamalaa ;)

Ak-Bozat
22.11.2006, 10.47
Oho ! Innostuin liikaa googletustuloksista.

[ 24.11.2006, 06:33: Viestiä muokkasi: Ak-Bozat ]

tauski
23.11.2006, 15.05
AK kun kelaa vähän ylös, niin huomaa, että Reppana on jo antanut ko ohjeet vuonna 2005 :D

Ak-Bozat
13.06.2007, 08.30
Kalavoileipäkakku

18 kpl isoa, vaaleaa paahtoleipäviipaletta
Kostutus:
1 1/2 dl vettä
1/2 rkl kalafondia
Täyte:
1 maustekurkku
1/2 paprika
1 1/2 prk Keiju Kevyt Ruohosipuli -kasvirasvatuorejuustoa
200 g perattua savukalaa
1 dl purjosuikaleita (30 g)
1 dl hienonnettua tilliä
3/4 tl sitruunapippuria
Kuorrutus:
1 1/2 prk Keiju Kevyt Ruohosipuli -kasvirasvatuorejuustoa
2 rkl maitoa
1 dl hienonnettua persiljaa
Koristeeksi:
1/2 ras kirsikkatomaatteja
50 g kurkkua
150 g katkarapuja
tilliä

1. Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele puolet leipäviipaleista (9 kpl) suorakaiteen muotoon tarjoiluvadille. Sekoita veden joukkoon kalafondi ja kostuta sillä leipäviipaleet hyvin.
2. Leikkaa maustekurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle. Laita loput leipäviipaleet täytteen päälle ja kostuta niitä kalaliemellä. Anna kakun maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Koristele voileipäkakku kurkulla, tomaateilla, katkaravuilla ja tillillä.

(Sunnuntain sivuilta)

Ak-Bozat
13.06.2007, 08.32
Välimerellinen voileipäkakku

12 isoa kokojyväpaahtoleipäviipaletta
Kostutus:
1 1/2 dl vettä
2 tl lihafondia tai
kasvisfondia
Täyte:
200 g palvikinkkua
1 punainen paprika
5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1 1/2 prk Keiju Kevyt Välimeren yrtit- kasvirasvatuorejuustoa
Kuorrutus:
1 1/2 prk Keiju Kevyt Välimeren yrtit- kasvirasvatuorejuustoa
2 rkl Keiju Ruoka -kasvirasvasekoitetta (12 %)
Koristeluun:
minitomaatteja, fetakuutioita, oliiveja, kurkkua, herneenversoja, (punasipulia)

1. Kuutio palvikinkku, paprika ja aurinkokuivattu tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita Keiju ruoka tuorejuuston joukkoon. Sekoita fondi veden joukkoon.
2. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuelti pois. Leivitä tarjoiluvadille neljä leipäviipaletta neliön muotoon mahdollisimman tiiviisti. Kostuta leivät lihaliemellä pullasiveltimellä ja levitä päälle puolet täytteestä.
3. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä loput täytteestä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.
4. Peitä kakku kelmulla. Pane päälle painoksi kevyt leikkuulauta ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
5. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja kasvirasvasekoite. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille.
6. Valuta fetakuutiot. Halkaise minitomaatit ja oliivit. Viipaloi kurkku ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
7. Asettele minitomaatin puolikkaat kakun ulkoreunoille. Ripottele keskelle fetakuutiot ja oliivit. Koristele pinta kurkkuviipaleilla ja punasipulirenkailla. Viimeistele kakun reunat herneenversoilla.

(Sunnuntain sivuilta)

Ak-Bozat
15.06.2007, 08.52
Niklaksen voileipäkakku (kuva YLE:n sivuilla):

Voileipäkakku
4 hengelle

3 persiljanoksaa
1 rasia rucolasalaattia
200 kuorittuja katkarapuja
3 dl kevytranskankermaa
8 viipaletta kokojyväleipää tai kokonainen kokojyväleipä
voita, jos haluaa voidella leipäviipaleet
parmankinkkua maun mukaan
mustia oliiveja maun mukaan
kirsikkatomaatteja maun mukaan
suolaa ja pippuria

Silppua persilja ja puolet rucolasalaatista. Sekoita kulhossa katkarapujen kanssa. Lisää puolet ranskankermasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät kokonaista leipää, leikkaa leipä sopiviksi viipaleiksi. Voitele halutessasi viipaleet.

Kokoa voileipäkakku: Laita vuorotellen leipää ja katkarapuseosta, viipaloituja tomaatteja ja suikaloitua parmankinkkua. Levittele päälle loput ranskankermasta ja koristele rucolalla, tomaateilla, oliiveilla ja parmankinkulla.

Vinkki:
Irtopohjavuoka helpottaa kokoamista.

Ak-Bozat
07.07.2008, 12.29
Lisätäänpäs tänne ohjeita joissa ei ole majoneesia. :D

Voileipäkakku

20 annosta


Pohja 24 isoa, vaaleaa paahtoleipää
Kostutus 1 1/2 dl Valio maitoa tai laimennettua sitruunamehua
Poronlihatäyte 4 rasiaa (à 200 g) Valio Viola kevyt yrtti-pippuri TAI Valio Viola valkosipuli -tuorejuustoa 1/2 dl sinappia 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl rouhittua mustapippuria 300 g kylmäsavuporoa (josta 100 g koristeluun) 1 keltainen paprika 1 dl hienonnettua persiljaa
Koristelu persiljaa 1 prk (312/175 g) säilykemandariinia hillosipulia kylmäsavuporoa
Mätitäyte 4 rasiaa (à 200 g) Valio Viola kevyt maustamaton TAI Valio Viola maustamaton -tuorejuustoa 200 g siian mätiä 1 punasipuli hienonnettuna 1 dl hienonnettua tilliä 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl valkopippuria
Koristelu tilliä 150 g mätiä, esim kirjolohen 200 g isoja katkarapuja sitruunaviipaleita
Silli-munatäyte 160 g (2 kpl) matjessillifileetä 5 kovaksi keitettyä (8 min) munaa 4 rasiaa (à 200 g) Valio Viola kevyt maustamaton TAI Valio Viola maustamaton -tuorejuustoa 1 dl hienonnettua ruohosipulia 2 rkl sitruunamehua 1/2 tl rouhittua roseepippuria
Koristelu n. 2 dl hienonnettua ruohosipulia 3 kovaksi keitettyä munaa silliviipaleita kaprismarjoja
Kokoa voileipäkakku näin: Valmista valitsemasi täyte. Yhdistä tuorejuustoon muut ainekset hienonnettuna. Jos täyte tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon sopiva määrä maitoa, kevytkermaa tai maustamatonta jogurttia.Valitse voileipäkakulle sopiva tarjoiluvati tai tarjotin. Aseta sille halutessasi kakkupaperi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta, kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi. Kostuta leipäviipaleet. Levitä 1/4 täytteestä leipäkerroksen päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä sille1/3 täytteestä. Tee loppuun kerrokset, jätä päälle levitettävä täyte seuraavaa päivää varten. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla, ettei se kuivu. Nosta päälle kevyt paino, esim. muovinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille ja koristele.Poronlihakakun koristelu: Koristele kakun reunat hienonnetulla persiljalla, asettele kakun reunoille kylmäsavupororullat ja valutetut mandariinilohkot. Hienonna hillosipulit karkeasti veitsellä ja levitä kakun keskelle. Koristele persiljalla. Mätitäytekakun koristelu: Koristele kakun reunat hienonnetulla tillillä. Levitä mäti kakun päälle, koristele reunat katkaravunpyrstöillä, sitruunalla ja tillillä. Silli-munakakun koristelu: Koristele kakun reunat ja pinta hienonnetulla ruohosipulilla. Asettele munaviipaleet kakun reunoille. Koristele matjessilliviipaleilla ja kaprismarjoilla.


http://www.valio.fi/images/pobtrans.gif

Ak-Bozat
07.05.2009, 07.30
JUHLAPÖYDÄN KALAKAKKU
(16 annosta)

Ainekset:

24 viipaletta isoa paahtoleipää (vehnä tai monivilja)mielellään 2-3 päivää vanhaa

Kostutukseen:
n. 1 1/2 dl maitoa

Täyte 1:
1 pkt (150 g ) Pirkka kylmäsavukirjolohta viipaleina
1 dl (80 g) tuoretta kurkkua hienonnettuna
3 rkl hienonnettua tilliä
3/4 dl (à 275 g) Pirkka-voileipäpikkelssiä

Täyte 2:
200 g (à 350 g) Pirkka pieniä katkarapuja (pakaste)
1 tlk (200 g) raejuustoa
1 dl Pirkka-voileipäpikkelssiä
pari ripausta valkopippuria

Täyte 3:
3 kovaksikeitettyä Pirkka Omega -kananmunaa
1 dl (80 g) Pirkka-maustekurkkua, pieninä kuutioina
1/2 tl suolaa
1/2 dl Pirkka-voileipäpikkelssiä
1/2 tl Pirkka-currya

Päälle:
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta -tuorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua

Koristeeksi:
n. 150 g hienoksi suikaloitua tuoretta kurkkua
6 ohutta sitruunaviipaletta
3 kovaksikeitettyä Pirkka Omega -kananmunaa
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavustettua lohta viipaleina
3 tomaattian.
150 g Pirkka pieniä katkarapuja (pakaste)
tuoreita tillinoksia

1. Anna katkarapujen sulaa hitaasti yli yön jääkaapissa.
2. Asettele sekä täytteen että koristelun munat kattilan pohjalle ja mittaa päälle sen verran vettä, että juuri peittyvät. Aseta kuumalle liedelle ja säädä kelloon 15 minuuttia. Kun kello soi kaada vesi pois ja laske päälle kylmää vettä. Vaihda vesi tarvittaessa ja jäähdytä tehokkaasti.
3. Aloita täytteistä. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon hienonnettu kurkku ja tilli sekä voileipäpikkelssi.
4. Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut ja sekoita joukkoon raejuusto ja voileipäpikkelssi. Mausta varovasti valkopippurilla.
5. Hienonna keitetyt munat täytteeseen ja lisää viipaleista leikatut pienet maustekurkkukuutiot. Sekoita curry pikkelssin joukkoon ja mausta sillä täyte.
6. Suojaa vadin tai tarjottimenreunat leivinpaperisuikaleilla. Leikkaa leivistä kuori ohuesti pois. Asettele leivät tarjottimelle kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin.
7. Kostuta leivät ja levitä päälle näyte 1. Asettele seuraava kerros ja kostuta. Levitä päälle täyte 2. Asettele uusi leipäkerros ja levitä täyte 3. Lado viimeinen leipäkerros työlaudalle jakostuta maidolla. Lado leivät kakun päälle kostutettu puoli täytettä vasten. Peitä kakku tuorekelmulla ja nosta painoksi leikkuulauta ja litran tölkki esimerkiksi mehua. Anna kakun maustua jääkaapissa painon alla seuraavaan päivään.
8. Tasaa kakun sivut leikkaamalla. Peitä kakku ranskankermalla notkistetulla tuorejuustolla ja painele sivuihin hienoiksi suikaleiksi silputtua kurkkua. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja tee jokaiseen säteenmittainen viilto ja taivuta viipaleet s-kirjaimen muotoon kahdeksi jonoksi kakun päälle.
9. Leikkaa munat neljään lohkoon, tomaatit kuuteen-kahdeksaan lohkoon. Lado ne pareittain sitruunajonon molemmin puolin. Kierrä lohiviipaleista 12 ruusua ja asettele vastakkain sitruunakierteen molemmin puolin. Koristele lopuksi katkaravuilla ja tillinoksilla. Poista suojapaperit kakun ympäriltä ja tarjoa kahvipöydässä.

Koivikko
26.05.2009, 19.36
Nostelen itselleni perjantaiksi :)

Kiiruna
28.05.2009, 08.33
Oih - voileipäkakkuja <3
Mä en yleensä katso mitään reseptiä vaan teen oman pään mukaan sormituntumalla.
Täytteenä yleensä: majoneesi+kermaviili -pohja tai tuorejuusto-ranskankerma - pohja. Ja näihin sitten sekoitan joko katkarapuja, kylmäsavuporoa tai savulohta. Ja sitten kurkkua, suolakurkkua, hillosipulia, paprikaa tms.

Ak-Bozat
13.11.2009, 08.34
Sitruunainen kalakakku (http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2008/07/07/sitruunainen-kalakakku/)


http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/files/kopio-sv106171.JPG (http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/files/kopio-sv106171.JPG)
pohja:

6 kpl ruisvuokaleipäpaloja
50 g voita

täyte:

150 g kylmäsavulohta
200 g valkosipulituorejuustoa
1½ dl majoneesia
2½ rkl sipulia
1 dl tuorekurkkua
½ tl sitruunapippuria
tillisilppua
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
koristelu:

150 g kylmäsavulohta
sitruunaviipaleita
tilliä

Leikkaa leivistä reunat pois ja soseuta sauvasekoittimella sulatetun voin kanssa hienoksi.
Paina seos halkaisijaltaan 18 cm leivinpaperilla vuorattuun irtopohjareunavuokaan ja nosta jääkaappiin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita valkosipulituorejuusto ja majoneesi, lisää pilkottu kylmäsavulohi, hakattu sipuli, kuutioitu kurkku ja mausteet joukkoon.
Purista liivatehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Irrota kakku vuoastaan ja koristele kylmäsavulohiruusukkeilla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.
Pistänpä talteen tämän vaikka ei ole ihan perinteinen voileipäkakku.

Koivikko
21.07.2010, 11.34
Nostelen itselleni perjantaiksi :)

Ja tulevaksikin perjantaiksi. :p

desire.
07.01.2011, 15.15
Mäpä nostelen ens viikon perjantaiksi :rolleyes: :D